Vraag & Antwoord

Dit zijn enkele veelgestelde vragen. U kan ons steeds contacteren indien u een andere vraag hebt

1

Wat is een thermografie?

Elk voorwerp heeft een infrarode straling die afhankelijk van zijn temperatuur vrijkomt. De thermische camera zet deze infrarode straling om in elektrische signalen en vervolgens in foto’s met verschillende kleurencategorieën. Dit noemt men “thermogrammen”.

De infrarode thermografie is een betrouwbare manier om verschillende soorten energieverliezen op te sporen, om in de muren de zwakke punten te vinden en de zones aan te duiden die voor verbetering vatbaar zijn.

Deze techniek geeft de warmteverliezen aan van slecht aansluitende ramen of dubbele beglazing, maar ook koudebruggen, vochtige zones,…

2

Wat is het doel van dit initiatief?

Het belangrijkste doel van dit initiatief is het bewust maken van de bevolking. Volgens een studie van de universiteit van Gent zijn er in België ongeveer 1,1 miljoen slechtgeïsoleerde woningen. Het is de bedoeling dat de mensen zich vragen beginnen stellen over isolatie en dat wij hen informeren over de mogelijkheden om energie te besparen. Een spouwmuur isoleren is bijvoorbeeld een heel efficiënte, snelle en rendabele manier om uw energiefactuur te verminderen.

3

Hoe kan ik een gratis thermografie van Thermo Car krijgen?

Door deel te nemen aan de Interstedenwedstrijd en door uw vrienden en familie uit te nodigen om hetzelfde te doen, verhoogt u de kans dat er een Thermo Car in uw gemeente langs komt. Eén ingevuld formulier betekent één stem. Aarzel dus niet om er met uw omgeving over te spreken en deze informatie via sociale media te verspreiden met hashtag #ThermoCar.

4

Waarom een expert van Lampiris Isolatie ontmoeten?

Bij de thermografie van de Thermo Car krijgt u een algemene analyse en advies over uw woning. De thermografische foto is echter slechts een eerste stap, het gaat dus niet om een volledige thermografische audit van uw woning. Het resultaat moet daarom samen met een expert besproken en geanalyseerd worden om zo tot de juiste conclusies en resultaten te komen.

Onze experts staan klaar om de thermografie samen met u te bekijken en stellen een gratis offerte op voor uw isolatiewerken.

5

Op welke plaatsen werd de thermografie al uitgevoerd?

Enkele wijken van Luik en Hasselt zijn al aan de beurt gekomen tijdens een eerste testfase. De Thermo Car zal ook andere plaatsen bezoeken in functie van de interesse van de steden en gemeenten. Aarzel niet om deze informatie te delen.

6

Krijg ik een gratis thermografie als ik deelneem aan de Interstedenwedstrijd?

Wij kunnen u niet garanderen dat u een gratis thermografie krijgt als u meedoet aan de Interstedenwedstrijd. Het project wordt volledig gefinancierd door Lampiris Isolatie. De wedstrijd maakt het mogelijk te peilen hoe hoog de interesse van de steden en gemeenten is alvorens er op grote schaal in te investeren.

7

Hoe weet ik of er een thermografie van mijn gevel is gemaakt?

Elke bewoner bij wie een thermografie van de gevel is gemaakt, ontvangt een brief om te bevestigen dat de Thermo Car is langs geweest. Bij deze brief krijgt u een persoonlijke toegangscode. Hiermee krijgt u toegang tot de website waarop de analyse en aanbevelingen van uw woning terug te vinden zijn.

8

Waarom heb ik een toegangscode nodig?

Lampiris Isolatie vindt het belangrijk om de privacy van de inwoners te respecteren, dus is de toegang tot de thermografieën beveiligd. Elke bewoner krijgt een toegangscode met de post toegestuurd waarmee enkel de gevel van zijn/haar woning geraadpleegd kan worden.

9

Hoe lees ik een thermische kaart?

Om het u gemakkelijk te maken vertalen onze experts de resultaten van de foto’s aan de hand van een schaal “ernst”, “kost” en “prioriteit” waarop punten worden gegeven van 1 tot 5. Indien nodig worden er ook al aanbevelingen gegeven.

Als u meer informatie wenst, aarzel niet om de raad van een van onze experten te vragen. Zij kunnen u helpen om de energiewaarden van uw woning te verbeteren.

10

Hoe werkt de Thermo Car?

De Thermo Car beschikt over het nodige materiaal om probleemloos AVI-golven en informatie in verband met positie en oriëntatie op te slaan (GPS/IMU). De auto heeft ook twee camera’s met een infrarooddetector die met het grote gezichtsveld en thermische gevoeligheid ideaal zijn voor dit project. Deze camera’s worden met een laptop bestuurd.

Contacteer ons voor meer informatie